Företagsekonomi

I detta arbete så har vi stor hjälp av det vi har lärt oss på dem inriktningsämnena vi har på Ekonomilinjen, bl.a. Ekonomi och juridik. På denna punkt så drar vi uppgiften till ekonomin och det vi då använder oss av är, hur man lägger en budget, hur man tar lån och hur man undviker skulder. Dessutom tar vi hjälp av våran egna livserfarenheter kring hur man skaffar jobb, samt på SWOT-analysen.

Samhällskunskap

På kursen Samhällskunskap 1b passar detta projekt perfekt.  Ett viktigt område inom SHJ 1b är presentationsteknik och då är det utmärkt att använda sig av de kunskaper vi får när vi bygger en webbsida och kopplar ihop det med olika social medier. Avslutningsvis är det viktigt att tillämpa källkritik och göra medvetna val av säkra källor, så det kan kopplas ihop med upphovsrätt etc
Vi på hemsidan arbetar efter ledande uppgifter vi har fått av följande lärare. Texterna och informationen kommer därmed vara inspirerade av dom och även grundad utifrån dess information.

Privatjuridik

Vi kommer även använda oss av våra privatjuridiska kunskaper i vårat arbete. Enligt läroplanen ska vi arbeta med köprätt,familjerätt,arvsrätt och obeståndsrätt.  Köprätten är väldigt bra när man skriver om olika köp b.la hur man köper en bostad och vad som är viktigt att tänka på. Familjerätten använder vi oss av när vi skriver om vad man gör vid en eventuell bodelning, hur ett samboförhållande fungerar och hur sambolagen fungerar b.la. Arvsrätten tar vi upp i samband med samboförhållanden.