Försäkringar

Ifall du köpt något som du verkligen bryr dig om eller/och som är värdefullt, exempelvis en tavla, en motorcykel eller liknande är det bra att ha en Försäkring. Det är inte många försäkringar som är ett måste men exempelvis bilförsäkringen är någonting som alla med en bil måste ha.

Att ta en bilförsäkring innebär att du är försäkrad för många olika scenarion som kan uppstå som bilägare. Om du har fått framrutan  på din bil krossad så kontakar du ditt försäkringsbolag som då tar emot en anmälan som därefter skapar ett försäkringsärende som man tar med till bilverkstaden när man ska laga/byta rutan. Då slipper du betala för den krossade rutan men du betalar en självrisk till försäkringsbolaget. (Självrisken är redan bestämd i försäkringen).

Det finns tre typer av bilförsäkringar.  Trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Har du exempelvis en dyr bil så är det exempelvis bra att ha en helförsäkring på den så ifall man skulle  orsaka/råka ut för en olycka i trafiken så behöver man inte behöva stå för reparationerna på sin egen bil eftersom helförsäkringen täcker den. Det enda du då behöver stå för är självrisken.

Ifall du köpt en tavla som du verkligen bryr dig om kan det vara viktigt att göra ett tillägg i din hemförsäkring för just den tavlan. Men först måste du självklart skaffa en hemförsäkring

En hemförsäkringen är inte ett måste när man köper en bostad men det är väldigt viktigt ifall någonting skulle hända med din bostad till exempel en brand eller att du får inbrott.

En villaförsäkring gäller endast för huset men ifall du har en hemförsäkring med allrisk innebär det att även att dina saker är skyddade till exempel ifall du skulle tappa din telefon när du är ute och springer så skulle den vara försäkrad och du endast behöver betala självrisken.

Länk till hemförsäkring:  https://www.folksam.se/forsakringar/hemforsakring

Länk till hemförsäkring med allrisk: https://www.folksam.se/resurser/pdf/s8895.pdf

Många unga vill oftast fara ut och resa när dom fyllt arton men många av dessa ungdomar har ingen aning om vilka olika reseförsäkringar/olycksfallsförsäkringar det finns. Att du har en olycksfallsförsäkring när far utomlands kan vara jätteviktigt. Till exempel ifall du skulle råka ut för en olycka och måste åka på sjukhus. Ifall du har en olycksfallsförsäkring kan du slippa åka på ett vanligt lokalt sjukhus i området och istället åka till ett privatsjukhus med bättre vård.

När du skaffar en hemförsäkring så ingår en reseförsäkring på 45 dagar helt enkelt en vanlig utlandsresa. Men ifall du ska vara utomlands en längre tid eller kanske studera behöver du komplettera med tillägningsförsäkring som ger dig skydd under din utlandsvistelse.

Ifall du skulle vilja försäkra nån av dina ägodelar kan du först kika in på denna sida där du kan jämföra olika försäkringar med varandra för att se vilken som passar dig bäst.
https://www.compricer.se/forsakring/