Tankarna om att flytta hemifrån är något som förr eller senare kommer att komma i åtanke. Att få en bostad kan dock vara problematiskt att få ifall man inte ställt sig i en så kallad “bostadskö” då det råder brist på bostäder i många utav städerna i Sverige. En bostadkö innebär med andra ord att man köar för tillgång till olika bostäder. Att stå i en bostadskö är inget som varken tar tid eller är jobbigt och görs enkelt genom att fylla i några uppgifter om sig själv.

 

Bra att tänka på:

 

  • Reglerna om att ställa sig i bostadskö kan variera beroende på exempelvis vilken stad du söker i och vilken bostadsrättsförening du väljer därför kan det vara bra att läsa på lite innan du ställer dig i en bostadskö.

 

  • du måste komma ihåg att logga in på sidan inom 12 månader då bostadskön annars försvinner

Att ställa sig i en bostadskö på exempelvis bostaden är oerhört enkelt och du gör det på nolltid, det enda du gör är att du registrerar dig och gör en användare som du sedan uppdaterar varje år för att stå kvar i bostadskön. För att få dom bästa lägenheterna ska man ha stått i bostadskön i några år därför kan det vara bra att ställa sig i bostadskö så tidigt man kan. För mer information om bostadskö klicka här.