Om att flytta ihop:

 

Hej, har ni någon gång tänk på att flytta ihop? hur man tar sig till och ifall det finns saker man bör tänka på? Oavsett om ni flyttar ihop ett par vänner eller i ett förhållande finns det många saker att fundera över. Försäkringar, eventuella bodelningar, samboavtal är exempel på saker som kommer att dyka upp förr eller senare. Här kommer det tips för att underlätta ert samboförhållande:

 

Samboavtal: Är nog en av dem viktigaste delarna att tänka på när ni flyttar ihop. Samboavtalet innebär att ni vid en eventuell bodelning kan avtala bort sambolagens bodelningsregler. Även om det kan kännas jobbigt att göra så kommer den att innebära att man slipper onödiga bråk om vems egendom som ska vara vems.

 

Egendomsförteckning: Enligt lag så delas inte egendom som man köpt innan man gått in i ett samboförhållandet vid en eventuell bodelning. Då det kan bli förvirrande om vem som äger vilken egendom så kan det vara ett hett tips att skriva en egendomsförteckning som innehåller en lista om vem som köpt vad.

 

Testamente: Enligt lag så ärver inte sambos varandra ifall någon av parterna skulle dö, därför kan det vara bra att skriva ett testamente, speciellt ifall man tillsammans köpt föremål till ett större värde och inte vill förlora det.

 

Hemförsäkring: Det kan vara ett bra tips att teckna en hemförsäkring då den ger er en säkerhet ifall det skulle ske en stöld eller skada på egendom som hör till ditt hus. Den kan även skydda visa hyrda saker

 

Källor:

http://www.ekonomi-portalen.com/ekonomiblogg/privatekonomi-arkiv/fem-grundlaggande-ekonomitips-nar-man-flyttar-ihop